Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

-Nα τα πούμε;
-Και δεν μας τα λέτε;
<<Άλλος για τέλη τράβηξε και άλλος για χαράτσι
 κι΄άλλος στου φόρου τα στενά,φράγκα και δάκρυα στάζει>>
Προσοχή αυτά τα κάλαντα τραγουδιούνται στη μουσική του λαικού άσματος, <<Άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη....>>

Καλή Χρονιά, φίλοι μου (παρά δύο εξακόσιοι) και ας μην φοβόμαστε το παραμικρό.
Γιατί;
Πολύ απλό, οι ιθύνοντες στις εκάστοτε κυβερνήσεις,γαλαζοπρασινοκοραλοκόκκινου, χρώματος για να θυμηθούμε και την Μοιραράκη, που αυτή τουλάχιστον μας έστρωνε να πατάμε μαλακά σε  μεταξωτομάλλινοβαμβακερά  χαλιά, οι παντός χρώματος του ουράνιου τόξου, κυβερνήσεις λοιπόν δεν αποτελούνται από στελέχη παντελώς ηλίθια.
Μήπως εν μέρει;Έ !!!! Αυτό παίζεται.
Στελέχη που ξέρουν ότι μπορούν να μας γδάρουν ζωντανούς με τις κάθε είδους, πρωτοτυπίας και έμπνευσης φορολογίες και καρπαζοεισπρακτορικές επιδρομές, αλλά ξέρουν επίσης ότι πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να μας αφήσουν ζωντανούς για να μας ξαναφορολογήσουν.
Αλλιώς, δεν θα μπορούν να εισπράξουν από όλους μας το παραμικρό, εάν όλοι βρεθούμε <<αναπαυμένοι>> έως Δευτέρας Παρουσίας,
Από κει μετά δεν εγγυώμαι τίποτα, ούτε για τους ΜΗ έχοντες και ούτε για τους ΜΗ κατέχοντες, όπως π.χ. είναι οι εκάστοτε βουλευτές και πολιτικοί που ΕΜΕΙΣ εκλέγουμε.
(Αυτή η τελευταία σειρά ήταν ένα ανέκδοτο, για να ευθυμήσουμε λιγάκι.)

Όμως αρνητικές σκέψεις μακρυά από αυτά τα καθημερινά σημειώματα,εδω πρέπει να κυριαρχεί μόνο η χαρά και η ευδαιμονία μέσω της συγγράφουσας, όχι λόγω της ρήσης του Ευαγγελίου <<μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι>> ή έστω και λόγω αυτού, αλλά κυρίως γιατί είμαστε υγιείς όσοι από εμάς είμαστε και ευχόμαστε ειλικρινά και από καρδιάς και όσοι δεν είναι να ξαναβρούν την υγειά τους. Το μόνο πιό πολύτιμο και αναντικατάστατο αγαθό, που το θεωρούμε ανοήτως, ως δεδομένο, χωρίς να κάνουμε και πολλά πράγματα για να το διατηρήσουμε έτσι, να μην πω ότι πολλές φορές πράττουμε τα εντελώς αντίθετα από ότι επιτάσσει ένας σωστός και υγιεινός τρόπος ζωής.
 Όμως αυτά θα τα συζητήσουμε αύριο που γιορτάζει και ο Μέγας Βασίλειος εκ Καισαρείας, μαζί με πολλούς άλλους οσίους, που θα σας τους αναφέρω έναν-έναν, ονομαστικά ες αύριον την Πρώτην του νέου ενιαυτού.
Να τελειώσω με κάτι, σχετικό, που νομίζω ότι ήταν χαριτωμένο: Ρωτάει ένας παρουσιαστής μια νεαρή κοπέλα σε κάποιο διαγωνισμό, η Καισάρεια τι είναι;
Απάντηση: Μήπως σαν κάτι που μοιάζει με τη Σήζαρς Σάλατ (Σαλάτα του Καίσαρα;)

 Ενημερωτικά , πάντως και (στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής που ανέφερα πιό πάνω)
 Χά-χά-χά- διάβασα ότι κάποιοι  παραδοσιακοί γευστικοί πειρασμοί, που προερχόταν  από την περιοχή εκείνη, όπως παστουρμάς καμήλας και πρόβειος,προσούτο,καπνιστό μπούτι,
σαρντιναντέλλα καπνιστή στρόγγυλη, σαλάμι αέρος με επικάλυψη από καβουρντισμένο κρομμύδι, τζιμένι,καβουρμάς, σουτζούκια  καραμανλίδικα, παστουρμαδέλλα και μια προκλητικότατη ποικιλία από λουκάνικα, έχουν <<μετακομίσει>> τώρα  από την Καισάρεια, στη Δράμα, όπου τα παράγει με μεγάλη επιτυχία η εταιρεία ΣΑΡΥ.Δεν έχω φάει, δεν τα έχω αγοράσει αλλά όσοι τα έφαγαν ορκίζονται στο όνομα τους.    
                                                           ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου