Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Περασμένα ρεβεγιόν και διηγώντας να λές
περασμένα μεγαλεία και διηγώντας να φταίς.

Και  γιατί να φταίς ,παρακαλώ;
Να φταίς, να φταίς γιατί αντί που προσπαθούσες να μάθεις, τι ακριβώς είναι το <<καρπάτσιο χελιού>>όταν  το  διάλεγες για <<πρώτο>> τελικά προτιμότερο ήταν να μάθεις ή τουλάχιστον να μυριστείς, την καρπαζιά που κρυβόταν πίσω από το καρπάτσιο, που απροπό, σημαίνει, ότι ένα τρόφιμο, ψάρι ή κρέας,σερβίρεται εξαιρετικά ψιλοκομμένο σε σημείο που οι <<φέτες>> του να είναι τόσο λεπτές όσο είναι ένα διάφανο τσιγαρόχαρτο.
 Από θεωρία, όχι να το παινευτώ, αλλά σκίζω.
Και να τα γκουρμέ μενού, από τα μεγάλα ξενοδοχεία,από τα μπιστρό της μόδας και από τα πολυτελέστατα βραδινά,μπάρ και κέντρα, για τα δύο γιορτινά ρεβεγιόν, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Εδώ ακόμα και τα πασίγνωστα <<σκυλάδικα>> προνοούσαν να προσφέρουν ένα ξενόγλωσσο μενού, τουλάχιστον πέντε πιάτων, στα ρεβεγιόν που διοργάνωναν.
Όσο για τα γιορταστικά ντεκόρ,τύφλα νάχει το Λάς Βέγκας.
Από κοντά τους και τα μπαλκόνια των σπιτιών,σε απόλυτο κίτς στάιλ τις πιό πολλές φορές, να φεγγοβολούν με τα αμέτρητα  λαμπιόνια τους και τις πολύχρωμες μπάλλες και τις λοιπές διάφανεις φούσκες των ντεκόρ, που οι κακομοίρες μάταια προσπαθούσαν να μας περάσουν το μήνυμα του επερχόμενου φορολογικού κατακλυσμού και του μαρτυρίου της αναγκαστικής λιτότητας(γράφε φτώχειας)
Γιαυτό σου λέω και διηγώντας τα να φταις και να κλαίς.
 Άντε και καλό κουράγιο, και μη σας τρομάζει η αιθαλομίχλη από τα τζάκια με την οποία μας απειλούν κυριολεκτικά από χτες οι έγκριτοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του ΑΠΘ.
Καλύτερα είναι νάχουμε θολούρα στην ατμόσφαιρα, ή τουλάχιστον θα είναι πιο ασορτί με τη θολούρα του μυαλού μας.Δίκιο δεν έχω;  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου