Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Και η <<Καλλιπάτειρα>> στο πνεύμα της προσφοράς.

Αξίζει να προβάλλεται κάθε καλή και σημαντική προσπάθεια συμμετοχής στη φιλαλληλία και στη κοινωνική προσφορά, όπως οι δύο άριστες κινήσεις που έκανε πριν λίγες μέρες το γυναικείο σωματείο <<Καλλιπάτειρα>> προσφέροντας τα έσοδα από τις δύο τελευταίες εκδηλώσεις του,πρώτα για τη θέρμανση των γερόντων του <<Άγιου Παντελεήμονα>> και ακολούθως των παιδιών του ορφανοτροφείου <<Μέλισσα>, δύο πολύ γνωστών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης που σήμερα έχουν αληθινά ανάγκη βοήθειας για να συνεχίσουν το έργο τους.
Ιστορικό του σωματείου.
Η <<Καλλιπάτειρα>> ιδρύθηκε ως αμιγώς γυνακείο αθλητικό σωματείο το 1976 από την Ελευθερία Κούσουλα, και 10 χρόνια αργότερα το 1986 που ήταν το <<Ετος Ειρήνης>> είχε τη χαρά μια πρόταση της για πολεμική εκεχειρία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων όχι μόνο να γίνει αποδεκτή από τον ΟΗΕ αλλά και να αναγγελθεί από τον Πάπα Παύλο 2ο.
Εντεκα χρόνια αργότερα , το 1997, αναλαμβάνει τη προεδρία η Αγάπη Βαρδινογιάννη,και αρχίζουν οι κατασκευές αθλητικών υποδομών στην περιφέρεια, για την άθληση τών νέων παιδιών.

Η Νάντια Χατζητόλιου-Τακά, είναι η πρώτη πρόεδρος του πρώτου παραρτήματος του σωματείου πανελλήνια,που δημιουργείται το 1999 στη Θεσσαλονίκη και η οποία παραμένει επικεφαλής του έως σήμερα, έχοντας να επιδείξει ένα εξαιρετικό έργο.Με τον πυρήνα των 21 ατόμων που έχει δημιουργήσει και με τα υπόλοιπα μέλη,κατασκευάζουν εξαρχής, ή ανακαινίζουν αίθουσες ενδυνάμωσης σέ Κόνιτσα,Σπανό και Βόλακα και γήπεδα στο Κιλκίς και στο Τρίγωνο του Έβρου.Τώρα στρέφουν τη βοήθεια τους στη πόλη μας και στους συλλόγους κοινωνικής μέριμνας.
Το 2005, πρόεδρος του σωματείου αναλαμβάνει η Κατερίνα Παναγοπούλου, εθνική πρέσβειρα του <<Ευ αγωνίζεσθαι>> για την Ελλάδα από το 1998, το έργο του σωματείου μεγαλώνει και απλώνεται και σε δύο ακόμα παραρτήματα πρώτα στο Ηράκλειο Κρήτης και πρόσφατα στη Πάτρα.
Ενα μεγάλο και ειλικρινές <<Εύγε>> σε όλες τις εθελόντριες της <<Καλλιπάτειρας>> πρώτα της πόλης μας και ακολούθως και όλης της Ελλάδας, γιατί έργάζονται αθόρυβα μεν  αλλά πολύ  ουσιαστικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου