Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

...και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;
    είχε γράψει σε ένα από τα πιο γνωστά του ποιήματα ο παμμέγιστος Κώστας Καβάφης

και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς το τέλος του κόσμου;
γράφει παραφράζοντας το ποιήμα με ιδιάζουσα αναίδεια  το <<Αγνωστο Πρόσωπο>>

Φίλοι αναγνώστες φυσικά και δεν ξέρω τι θα γίνει η ανθρωπότητα, τώρα που δεν ήρθε το τέλος του κόσμου έλα που ξέρω όμως τι θα γίνουν τα λεφτά όλων όσων πλήρωσαν χρυσάφι (μεταφορικά) άλλοι για να πάνε στα ερείπια τών Μάγια και  άλλοι για να πάνε στο χωριό Μπουγκαράς, στα Πυρηνναία όπου καθώς λεγόταν, μέσα από ένα περίεργο σε σχήμα βουνό του χωριού  θα έβγαινε χτες το μεσημέρι, ένα διαστημόπλοιο ειδικά για τη σωτηρία τους.
Λοιπόν τι έγιναν τα λεφτά τους; Μα σαμπάνιες που ανοίχτηκαν <<εις υγείαν των κορόιδων >> μαζί με τις αγορές πολυτελών δώρων.
¨Οσο για το ζευγάρι των Ελβετών που δημοσίευσε στο Facebook <<Organisons une grosse PARTOUZE, avant la fin du monde>> έ!! θάχουν να διαλέγουν παρτενέρ όχι βέβαια μέχρι το επόμενο τέλος του κόσμου αλλά σίγουρα μέχρι το τέλος της ζωής τους, από τους 700 <<πρόθυμους>> που τους κατέκλυσαν με τις θετικότατες  απαντήσεις τους, αδημονώντας όλοι τους να συμμετέχουν  στην πρόσκληση..
Όσο για τους Κινέζους, πιο σοφοί ίσως και λόγω  της Κομφουκιανής  τους φιλοσοφίας, αυτοί <<τάσπασαν>> σε ένα 24ωρο γιγαντιαίο πάρτυ με χιλιάδες συμμετέχοντες.Πιο πουριτανοί πάντως απο τους Ελβετούς.
Αναρωτιέμαι όμως πόσο εύπιστοι ή πόσο απελπισμένοι είναι εκατομμύρια άνθρωποι, ώστε μια αρχαία δοξασία που γράφτηκε από τους Μάγια στα λίθινα ημερολόγια τους πριν από 1.872.000 μέρες,(αριθμός ημερών που προσδιόριζε κατ΄αυτούς  μια μονάδα χρονικής μέτρησης, όπως εμείς  μετρούμε 100 χρόνια σε κάθε αιώνα) να προκαλέσει τέτοια παγκόσμια φρενίτιδα, φόβου και μισαλλοδοξίας σε άτομα κάθε ηλικίας..
Προσωπικά, ανυπομονώ να ακούσω τη πλούσια <<σοδειά>> από τα σχετικά ανέκδοτα που θα κυκλοφορούν συνέχεια, τώρα που παραμείναμε όλοι ζωντανοί
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου