Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ήμασταν δυό,   ήμασταν  τρείς, γίναμε  χίλιοι εικοσιτρείς (παρά έναν ή μία) και το χαιρόμαστε και το γιορτάζουμε <<κλέβοντας>. και το πασίγνωστο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη.

Αγαπητοί φίλοι
Κάθε ηλικίας και φύλου, μπορεί να μην γνωριζόμαστε όλοι προσωπικά εδώ και λίγα ή περισσότερα χρόνια, αλλά μέσω του παγκόσμιου ιστού, μπορούμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, σκέψεις και αγωνίες, χαρές (έστω και ελάχιστες) αλλά και λύπες,δυστυχώς πολύ περισσότερες.

Χτές διάβασα ένα απόφθεγμα που μου άρεσε και το γράφω και εγώ πιό κάτω, γιατί είναι σημαντικό να το σκεφτόμαστε, όποτε μπορούμε και το μυαλό μας , είναι καθαρό από τις καθημερινές πολυποίκιλλες και πολυδιάστατες έννοιες και φροντίδες.
Λέει λοιπόν ο γνωστός Ρώσος συγγραφέας Αντρέι Πλατόνωφ.
<<Ο άνθρωπος στη προσπάθεια του να καλυτερεύσει τον κόσμο, ξέχασε ότι πρέπει πρώτα να καλυτερεύσει τον εαυτό του>> 
Πιστεύω ότι είναι από τα πιό απλά αλλά και από τα πιό ουσιώδη μηνύματα που μπορούμε να περάσουμε ως <<αγαπημένα>> στη σκέψη μας, για να μιλήσουμε και  στη μοντέρνα κομπιουτερική διάλεκτο.
Αλλά φίλοι μου, τι ήταν πάλι και τούτο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και μάλιστα ήταν στις ειδήσεις όλη τη μέρα.
Έξη στους δέκα χρήστες , δηλαδή το 60%, των <<φίλων>> στο  Facebook,αρχίζουν και κάνουν διαλείμματα και μάλιστα μακρόχρονα, από τη χρήση του.
Κάτι σαν  αυτό-cyber-απεξάρτηση να πούμε;

Ευτυχώς που αυτό το μπλόγκ, δεν κινδυνεύει (ακόμα τουλάχιστον) από υπερκατανάλωση στη παρουσίαση του.
Είναι γεγονός ότι έχει γίνει μία αγαπημένη καθημερινή συνήθεια, αλλά ως εκεί.
Υπάρχουν και άλλα πράγματα στην αληθινή ζωή που πρέπει να γευόμαστε και να μήν περικλείσουμε εαυτούς και αλλήλους, μόνον στη  virtual reality. ΄Εχω άδικο;
Λοιπόν, γειά σας, για σήμερα, και θα μοιραστούμε και πάλι προσωπικές σκέψεις,όταν θα φτάσουμε, στους 2023 φίλους και αναγνώστες, μέχρι τότε έχουμε για να σχολιάζουμε τη καφτή πραγματικότητα, και την ασταμάτητη ροή των πολιτικών αλλά και πολιτιστικών γεγονότων, όπως κάνουμε κάθε  μέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου