Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πώς μια γενναία απόφαση, ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μετατρέπεται εν μια νυκτί σε γελοίες προφητείες και μαλαχίες  (προερχόμενες   εκ του Αγίου Μαλαχία), που το 1139, μ. Χ.
προέβλεψεκαι εκείνος 
 το τέλος τού κόσμου αν εκλεγεί μαύρος Πάπας. 

Όπως και το επίσημο Βατικανό, έμεινα και εγώ να απορώ τα μάλα, όταν πρωτοδιάβασα την απόφαση του Πάπα Βενέδικτού 16ου (κατα κόσμον Γιόζεφ Ράντζιγκερ, εκ Γερμανίας) που εις την λατινική γλώσσα,
 ανακοίνωσε χτές τη πρόθεση του να παραιτηθεί από το παπικό θρόνο, στο τέλος αυτού του μήνα και για την ακρίβεια στις 28 Φεβρουαρίου.

Όσο όμως έψαχνα στο Διαδίκτυο, από περιέργεια, (γιατί παραίτηση Πάπα όντως δεν είχε ξανακουστεί τα τελευταία 600 χρόνια)  <<έπεσα>> πάνω σε μία πολύ πρόσφατη φωτογραφία του, στην οποία κυριολεκτικά τον κατεβάζουν αγκαλιά , από ένα ασθενοφόρο, τέσσερις βοηθοί του , που μαζί με το μπαστούνι που κρατά, προσπαθούν να δώσουν και εκείνοι και ο ίδιος, την εντυπωση ότι περπατά και όχι ότι τον κουβαλούν στα χέρια.

Και τότε ομολογώ, ότι θαύμασα το ψυχικό σθένος  του Πάπα, που προτίμησε αντί να είναι ένα σάρκινο άδειο κέλυφος, να ζητήσει μόνος του να αποχωρήσει οικειοθελώς από την Αγία Έδρα όσο καιρό, έχει ακόμα τις πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις, να παίρνει ο ίδιος τόσο κρίσιμες αποφάσεις..

Αμφιβάλλει κανείς, ότι άν ήθελε να μείνει  Πάπας, μέχρι να πεθάνει,αφού εκλέγονται ισοβίως, υποβασταζόμενον καί πάλι θα μπορούσαν μία φορά το χρόνο να τον βγάζουν στο παράθυρο του Βατικάνου και να ευλογεί το πλήθος, στην πλατεία μπροστά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, έστω και με τρεμάμενο χέρι; έστω και χωρίς να καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται;
Αντίθετα προτίμησε να πεθάνει αξιοπρεπής και μόνος στο μοναστήρι, όπου θα αποτραβηχτεί, και όχι να τον περιφέρουν, οι άλλοι σαν ζωντανό πτώμα.
Και μετά;
Μετά προέκυψε το μεγάλο καλαμπούρι, για μένα.
Επειδή ως επικρατέστερος διάδοχος προβάλλει ο Αφρικανός, Πήτερ Τουρκσόν από τη Γκάνα, ξεθάφτηκαν αμέσως προφητείες του Αγίου Μαλαχία που είχε κάνει το 1139 μ. Χ. (τι όνομα και αυτός και με το μπαρντόν άγιέ μου) ότι αν εκλεγεί μαύρος στο δέρμα Πάπας, τότε θα έλθει το τέλος του κόσμου.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά κάθε χρονιά ή με τους Μάγια ή με μαλαχίες, θα έρχεται το τέλος του κόσμου;
Εγώ θα χαρώ να βγεί κάποτε και ένας εξηντάρης ή λίγο μεγαλύτερος Πάπας,  που θα έχει και την  όρεξη αλλά και τη σωματική ρώμη να φέρει σε πέρας το μεγάλο έργο που του ανατιθέται με το παπικό αξίωμα.
Ελπίζω μόνο αν θα βγεί ο Αφρικανός,
 ο Μπερλουσκόνι να πεί και γι΄αυτόν όπως για τον Ομπάμα, ότι <<είναι φανερό πως έχει κάνει  για πολύ καιρό, ηλιοθεραπεία>>

Υ.Γ. Τώρα που το θυμήθηκα, χαρά που θα κάνουν με το  φετινό καινούργιο τέλος του κόσμου, το ζευγάρι τών Γάλλων που για το περσινό τέλος κατά Μάγια, είχαν διοργανώσει <<une grande partouse>>  με  769 υποψήφιους συμμετέχοντες.
Με το φετινό τέλος του κόσμου, μάλλον θα διπλασιάσουν τον αριθμό των <<προθύμων>>. Αμφιβάλλετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου