Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013


 Αμάρτησα για την πισίνα ή  μάλλον για τις πισίνες μου.
 
 

Πρίν αναφερθώ στις νεοελληνικές πισίνες, φτιαγμένες με τα κλεμμένα χρήματα από τις δημόσιες υπηρεσίες, θα σας γράψω μια δική μου, παράφραση του γνωστότατου τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη με τίτλο <<Τα πιό ωραία λαϊκά>>
Έχουμε και λέμε ή και τραγουδάμε, λοιπόν:

<<Τις πιό ωραίες μας, βουτιές εις τις πισίνες τις διπλές  τις είχαμε γνωρίσει, γαλάζιο πάτο και βαθύ, στην πισίνα τη διπλή, από την απάτη τη γνωστή,ίσως;  χωρίς επιστροφή.
Έλα μη κλαίς, μη κλαίς σε νοιάζομαι, μισθούς και συντάξεις μαζί σου μοιράζομαι>>(ως  ηλίθιος και νομοταγής Έλληνας φορολογούμενος, βεβαίως-βεβαίως.)

Βουίζουν εφημερίδες και διαδίκτυο για τη περιβόητη αλλά και διαβόητη τεράστια απάτη στο ΙΚΑ, όπου οι πέντε κυρίες που την διέπραξαν και βεβαίως το ομολόγησαν
εξακολουθούν να λαμβάνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τους, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Απολύτως τίποτα.
Συν το τζάμπα φαγητό και η διαμονή στο κελί, ΣΥΝ και η πισίνα των φυλακών του Κορυδαλλού όλα μας παραπέμπουν σε μία αληθινά σουρεαλιστική εικόνα, της σύγχρονης Ελλάδας.
Τρελλλλαίνεσαι ή όχι;
Κλέψεις δεν κλέψεις το κράτος εξακολουθεί να σε πληρώνει.
Το ξαναγράφω,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε κανένα παράπονο.

Εντάξει,να μην υπερβάλλω,γιατί ίσως τα μόνα που μένουν παραπονεμένα, γιατί δεν <<βλέπουν>> πλέον συχνά, τα αγαπημένα οπίσθια των αφεντικίνων τους, είναι τα θηριώδη τζίπ των 3.000 κυβικών,που είχαν αγορασθεί  με τα λεφτά της απάτης, και τα οποία όπως φαίνεται, πάνε σετάκι με τις πισίνες, μονές ή διπλές όπως δείχνει η φωτό από τη βίλα της μίας κατηγορουμένης.
Αν και οι φωτό, αποδεικνύουν ότι οι επαύλεις και των υπολοίπων  τεσσάρων, που ήταν στο <<κόλπο>>, είχαν ως απαραίτητο αξεσσουάρ,της διακόσμησης τους , δύο ή το λιγότερο μία τεράστια πισίνα.
Που είναι οι εποχές που η πτωχή πλήν τιμία ελληνική κοινωνία, γνώριζε ότι είτε θα είχες
<< Αμαρτήσει για το παιδί σου>> όπως πολλάκις είχε πράξει εν μέσω ποταμών δακρύων, η Μάρθα Βούρτση ή τουλάχιστον <<για τη φουκαριάρα τη μάνα σου>> σε στύλ  του τιμίου λαϊκού παλικαριού,όπως ο  Νίκος Ξανθόπουλος. 

 Τώρα πισίνα και πάσης Ελλάδας.
Φυσικά μόνο για τους καταχραστές, γιατί οι άλλοι όλοι,μάλλον για τα συσσίτια των εκκλησιών, μας βλέπω να τραβάμε και μάλιστα ολοταχώς........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου