Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

 
<<Ερήμωσε>> και δεν υπερβάλω η σκέψη μου, βλέποντας τα πρόσωπα των τεσσάρων εικοσάρηδων, ληστών-αναρχικών-ανταρτών των πόλεων.
 
Είναι αλήθεια ότι χιουμοριστικό υπολόγιζα να γράψω το σημερινό χρονογράφημα στο μπλόγκ μου, αλλά τέσσερα νεαρά, σχεδόν παιδικά πρόσωπα, μου χάλασαν τα σχέδια, μα πιό πολύ χάλασαν και  ειλικρινά και κυριολεκτικά ερήμωσαν τον ψυχικό μου κόσμο, όταν διάβασα τις ομολογίες που για εκείνους αποτελούν<< κοινωνικές καταγγελίες>>, που συνοδεύουν τη σύλληψη τους.
 
<<Τιμή τους>> και μάλιστα μεγάλη θεωρούν ότι είναι μέλη στο διαβόητο <<αντάρτικο της πόλης>> όμως η μάνα του ενός,
γιατρός(το τονίζω γιατί σημαίνει άνθρωπο και μορφωμένο και αφιερωμένο στην ανακούφιση του πόνου του συναθρώπου) αυτή τη στιγμή όπως όλες οι μάνες, μέσα στην αγωνία της για τη πράξη του, προσπαθεί να βρεί παρηγοριά στη περίφημη σκέψη-καραμέλα <<νεανικές τρέλλες>> και ταυτόχρονα πονά και υποφέρει, αφάνταστα, πολύ περισσότερο από το παιδί της.
Πονάει στο νου  και στη ψυχή της,για την πράξη του, αλλά πονά και στη καρδιά της, γιατί αντίκρυσε μώλωπες  στο σώμα του παιδιού της, μώλωπες, που τραυματίζουν πιό βαθιά το δικό της κορμί  από ότι το εφηβικό σώμα, εκείνου που δηλώνει <<τιμημένος>> αντάρτης τών πόλεων,  συντρίβοντας την με τη κάθε του λέξη.
Διάβασα επίσης με απορία, γιατί δεν είχε πάρει δημοσιότητα και παρόλη τη συνεχή ενασχόληση μου με το τύπο και έντυπο και ηλεκτρονικό, δεν το είχα διαβάσει, ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη στη Β΄Φοιτητική Εστία, παρουσιάστηκε  ένα βιβλίο-εγχειρίδιο του αναρχικού , που περιγράφει παραστατικά και με σκίτσα , όχι μόνο τις μέλλουσες εκφοβιστικές βομβιστικές επιθέσεις, η τις ληστείες που προγραμματίζουν να κάνουν, αλλά ακόμα (και αυτό με σκίτσο) πώς πυροβολείς αστυνομικούς ή άλλους ανύποπτους πολίτες, που θα βρεθούν στο δρόμο σου και θα θελήσουν να σε εμποδίσουν, όπως ήδη έγινε στη ληστεία της Πάρου πέρσι το καλοκαίρι.
Και όλα αυτά πού;
Μέσα στο χώρο που υποτίθεται ότι καλλιεργείται η παιδεία.
Και όλα αυτά από ποιούς;
Από παιδιά, αριστούχα, αφού καταφέρνουν και  περνούν με άνεση τη πόρτα δύσκολων σχολών των ελληνικών πανεπιστημίων, κάνουν πρώτοτυπες διατριβές πάνω σε θέματα όπως η οικολογία (τι πιό ειρηνικός τομέας από αυτόν) και μετά, ή και ταυτόχρονα μετατρέπουν τους εαυτούς τους σε <<τοξοβόλους>> φορώντας ένα χαριτωμένο πλεκτό εθνίκ σκουφάκι  στο νεανικό τους κεφαλάκι αλλά και μια αποκρουστική αντιασφυξιογόνο μάσκα  στο πρόσωπο τους.
Νομιζω ότι αυτή η αντιφατική εικόνα του διαδηλωτή-αναρχικού-αντάρτη των πόλεων, μιλά καλύτερα από χιλιάδες λόγια μέσα μας και μας ρώτα με μιά απαίσια στριγγή κραυγή.
Κοινωνία και γονείς τι δεν κάνατε σωστά; 
Γιατί δεν μπορεί όλα αυτά τα πανέξυπνα παιδιά,γεννημένα και μεγαλωμένα από σωστές οικογένειες να είναι ψυχικά  ασθενή.
 
Λοιπόν άς εντοπίσουμε παραλείψεις και λάθη και ας τα διορθώσουμε όσα καλύτερα μπορούμε και κυρίως όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου