Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013



 



Όταν το επίσημο
γαλλικό πρωτόκολο αλλάζει και αντί της κλασσικής προσφώνησης
της  <Πρώτης  κυρίας>, έχουμε
πλέον, τη <Πρώτη σύντροφο>.

Που έχει γίνει γνωστή όχι μόνο για τις δημοσιογραφικές της επιτυχίες αλλά και για την σφοδρότατη εναντίωση της (γράφε ζήλεια) για τη προκάτοχό της στον ίδιο τίτλο, Σεγκολέν Ρουγιάλ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ακόμα από τα πολλά βιβλία, που αναφέρονται σε αυτή τη σύγκρουση της Τριαρβελέρ, με τη προηγούμενη σύντροφο του προέδρου, με την οποία μάλιστα, εκείνος όχι μόνο έζησε 30 χρόνια μαζί  της, αλλά απέκτησαν και 4 παιδιά.
Στο βιβλίο αυτό  παρουσιάζεται με τα πιό σκοτεινά χρώματα η νυν <Πρώτη σύντροφος> όντως πρώτη, αφού είναι η πρώτη φορά, που επίσημα κατοικεί στο Πρεδρικό μέγαρο στα Ηλύσια Πεδία, μαζί με τον πρόεδρο, κυρία που δεν είναι παντρεμένη μαζί του.
Αν έχει πάρει μαζί της και τα δικά της τρία παιδιά, από τους δύο προηγούμενους γάμους της το βιβλίο δεν το διευκρινίζει, αλλά αυτό δεν νομίζω να έχει την ελαχίστη σημασία.
Αυτό που έχει σημασία και μάλιστα μεγίστη, είναι ότι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, η <δεύτερη> πήρε φανερά με ενυπόγραφα άρθρα και ρεπορτάζ, το μέρος του πολιτικού αντιπάλου της <πρώτης> δημιουργώντας μεγάλο πονοκέφαλο, στο γραφείο τύπου του Προέδρου.
Να μην πώ και εγώ όπως η μαμά μου <έλα τώρα, τέτοια συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες......> προτιμώ να πώ αυτά< συμβαίνουν εις Παρισίους>.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου