Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Οι πιγκουίνοι, διδάσκουν στη ταινία με τον κ. Πόππερ

Το τελευταίο καιρό βλέπω τις ταινίες που έχουν σαν θέμα τις ψυχοσωματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα κάθε
ηλικίας παιδιά,μετά από ένα διαζύγιο των γονιών τους, να αυξάνουν με  πολύ ταχύ ρυθμό.

Υποψιάζομαι ότι και οι κάθε φύλου, σεναριογράφοι θα έχουν προσωπικά βιώματα,τα οποία και τα μεταφέρουν στους ήρωες των ταινιών τους.

Διάβασα επίσης μία ελληνική έρευνα, η οποία αναφέρει ότι η οικονομική κρίση, έχει μειώσει δραματικά τα διαζύγια και αυτό, φίλοι μου το βρίσκω ακόμα πιο καταθλιπτικό και πολύ περισσότερο επώδυνο, για όλη την οικογένεια.
Συνήθως και εδώ μιλώ από προσωπικές παρατηρήσεις μου,τα διαζύγια έρχονται όταν (99%) εισέρχεται νέο πρόσωπο στη ζωή του ενός εκ των δύο, και (1%) επειδή η ζωή μεταξύ τους είναι αβίωτη.
Σκεφτείτε λοιπόν, αν θέλεις απεγνωσμένα να χωρίσεις για έναν από τους δύο παραπάνω λόγους, καί δεν μπορείς γιατί είσαι άνεργος ή άνεργη,τι είδους ζωή, και τί φοβερούς καυγάδες θα υπομένουν και θα υποφέρουν τα παιδιά του ζεύγους.
Ακόμα όμως και στις <<καλές>> περιπτώσεις διαζυγίων (και επανέρχομαι στον κ. Πόππερ, του σημερινού μου τίτλου και της ομώνυμης ταινίας, ακόμα και τότε, τα παιδιά ένα ή πιο
πολλά, μετατρέπονται σε  <<μπαλάκι>> ανάμεσα στους δύο γονείς και πρέπει να βρεθούν τρίτοι παράγοντες όπως οι πιγκουίνοι της ταινίας, για να ξανασυνδέσουν, αν όχι το ζεύγος αλλά τα παιδιά του και με τους δύο γονείς ισοδύναμα.

Αναφέρω τη πιό χαρακτηριστική ατάκα του έργου, όταν η π.σύζυγος λέει στόν π. άνδρα της.
-<<Είμασταν 15 χρόνια παντρεμένοι και ποτέ δεν μου είχες πεί, τα αισθήματα λύπης, που σου είχε προκαλέσει. η φυγή του πατέρα σου.Γιατί;
Σε τέτοιου είδους γιατί, δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις, υπάρχει όμως η δυνατότητα , οι γονείς ενός πρώην ζεύγους, να μπορέσουν να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους, ακόμα και αν ζούνε πλέον με άλλο σύντροφο.
Ξέρω ότι είναι δύσκολο,να γίνει αλλά έχουν υποχρέωση να το κάνουν ή τουλάχιστον να το προσπαθήσουν ειλικρινά.

Υ.Γ.Σήμερα είμαι χαρούμενη, επειδή μετά από μήνες σχεδιασμού και ξανασχεδιασμού, του σκελετού του νέου μυθιστορήματος, ξεκινά το <<ταξίδι>> της γραφής του.
Γι αυτό και προσφέρω δωρεάν 5 αντίτυπα από το προηγούμενο, βιβλίο μου, <<Η ΑΠΑΓΩΓΗ>> σε όποιον/α επιθυμεί. Ενημερώστε με στο e-mail  katiazel@gmail.com.
   



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου