Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Επτά τραγούδια θα σου πω, για να διαλέξεις τον σκοπό...........
Επτά κάλπες θα σου βρω για να διαλέξεις, τι και ποιός................

Άλλοι ζητούν επτά, άλλοι τέσσερις, πολλοί από μέσα τους καμία, και όλοι εμείς οι εκτός ελληνικού κοινοβουλίου, ζητούμε 300 κάλπες για να ψηφίσουμε και να  επιμερίσουμε ακριβώς στον καθένα εκλεγμένο (από εμάς βουλευτή) τις ευθύνες που του αναλογούν για το σημερινό μας χάλι.

Εντωμεταξύ, το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι πολύ σύντομα μόνο για τους ολίγους και εκλεκτούς, (γράφε λεφτάδες) ναι!!ναι!! υπάρχουν ακόμα και τέτοιοι, έστω και σαν σπάνιο είδος υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα.
 Ερώτηση: Γιατί; θα χάσουν και αυτοί τα λεφτά τους;
Καλέ καθόλου, ούτε ευρώπουλα τους θα χάσουν ούτε τις  οφσόρ 
εταιρείες τους , απλά και μόνο, αυτοί θα πάνε σέ άλλο κράτος, για να ζήσουν εκεί αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.

Όσο για εκείνο το λαικόν ρητό, <<είπαν το νερό, νεράκι>>που το ξέρουμε όλοι, τώρα γίνεται <<δύσοσμη>>πραγματικότητα,καθώς ήρθαν και εκεί οι νέες ανατιμήσεις.
Να μου το θυμηθείτε σε λίγο όλοι, θα θυμίζουμε τις μαρκησίες και τους δούκες του Βασιλιά-Ήλιου, της Γαλλίας, που ποτέ δεν πλενόταν αλλά για να σπάσει κάπως η μπόχα που ξεχυνόταν  από πάνω τους, άδειαζαν  στα ρούχα τους, καντάρια τα αρώματα.
Γεγονός που τούς έκαναν να βρωμούν στο πολλαπλάσιο.

Και φτάνουμε,  τώρα στο τόσο πολυδιαφημισμένο (πάλι με δικά μας λεφτά) φυσικό αέριο και τους παχυλότατους λογαριασμούς που αποφάσισε να μας στέλνει με φενάκη την ανατίμηση του πετρελαίου. Λογαριασμούς- γιαγκίνι (εις τη τουρκική σημαίνει τρομερά μεγάλη πυρκαγιά που είναι αδύνατον να σβηστεί)
Το γράφω στα τούρκικα για να το καταλαβαίνουμε όλοι, αφού αρχίσαμε να τα μιλούμε πιά άπταιστα, μετά τα καθημερινά πολύωρα μαθήματα από όλα τα κανάλια που προβάλλουν τα τούρκικα σίριαλ.
Για να ξαναγυρίσω στους γιαγκίνι-λογαριασμούς,παρατήρησα από τον εαυτό μου, ότι ευτυχώς σου ανάβουν  τόσο το μυαλό και σου τσουλουφλίζουν τόσο πολύ τη τσέπη, που δεν χρειάζεσαι μετά το άνοιγμα του λογαριασμού, να ανοίξεις το αέριο, τουλάχιστον για τρείς μέρες.
Κάτι είναι και αυτό.
Όσο για τα χαράτσια, (και αυτό τούρκικο από τη λέξη harac,που σημαίνει βαρύς και θηριώδης κεφαλικός φόρος) ε!! αυτά παλιά τα πλήρωναν οιΈλληνες ραγιάδες στους  τούρκους πασάδες, τώρα τα πληρώνουμε πάλι οι Έλληνες ραγιάδες,αλλά στους  Έλλήνες <<πασάδες>> που τα αποφασίζουν και μας τα επιβάλλουν, χωρίς  πολλές-πολλές  εξηγήσεις, και οι οποίοι  όπως είναι γνωστό διαβιούν στο Μέγα Σαράι που λέγεται Βουλή.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου