Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Οι πετούνιες του χιονιά και η τοματοπατατιά, ή η επιστημονική φαντασία δρά στο φυτικό βασίλειο

Με το ξαφνικό και πολύ πρώιμο κρύο, που έπιασε, ασσορτί πηγαίνουν και οι "πετούνιες του χιονιά" η νέα και μόλις διασταυρωθείσα ποικιλλία από αυτό το μυρωδάτο και τόσο όμορφο φυτό (φωτό), που πλέον θα μπορεί να ανθίζει μέχρι θερμοκρασίες -8 με -10 βαθμών Κελσίου και που ξεκίνησε να πουλιέται  στα 8 ευρώ, στην Αγγλία. Ελπίζω σύντομα να τις έχουμε και στην Ελλάδα τις πετούνιες εννοώ και όχι τις παγωνιές κάτω του μηδενός.

Από δίπλα και η νέα ποικιλλία (επιστημονικής φαντασίας) θάλεγα που συνδιάζει στο ίδιο φυτό τη καλλιέργεια της τομάτας και της πατάτας και ονιμάσθηκε "Tom-tato" από τον συνδιασμό των δύο λέξεων ΤOMato-paTATO .
Ομολογώ, ότι από περιέργεια θα φυτέψω αμέσως μία
ΤΟΜ-ΤΑΤΟ,  δίπλα στις απλές τοματιές μου οι οποίες φουντώνουν τόσο όμορφα και δίνουν μικρό αλλά ζουμερό καρπό, ακόμα και αν φυτευτούν μέσα σε μεγάλες γλάστρες, στα μπαλκόνια.
 
Σας χαιρετώ φιλικά, αλλά όχι ναζιστικά, όπως δείχνουν σήμερα οι χιλιάδες φωτό σε Διαδίκτυο και Τύπο,τον Χρήστο Παππά να χαιρετά από τα νιάτα του, μαζί βέβαια με όλα τα απαραίτητα "αξεσουάρ¨ για τέτοιο χαιρετισμό όπως είναι ή σβάστικα στο μπράτσο το λοξό μαλλάκι στο μέτωπο σε στύλ Φύρερ και η μαύρη καμπαρνίνα των Ες-Ες.  Και μη χειρότερα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου