Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Οφείλω σήμερα επετειακή μέρα για το μπλόγκ μου, να αναφερθώ στην ιδιαίτερη "προσωπική σχέση" που διατηρώ με την σεπτή εικόνα της Παναγίας Σουμελά


Mπροστά στη σεπτή εικόνα της Παναγίας Σουλελά, κατά την υποδοχή της ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας ,ο Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ημαθίας κ.κ. Παντελεήμων.

Με μεγάλη χαρά τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, επισκέπτομαι και προσκυνώ την εικόνα της Παναγίας Σουμελά στον ομώνυμο ναό της που βρίσκεται πάνω στο βουνό Βέρμιο και αισθάνομαι μια μεγάλη ανάταση και θαρρείς και ένα "ξέπλυμα" από τις καθημερινές έγνοιες και τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε.
Χτές η επίσκεψη για πρώτη φορά αντιστράφηκε αφού η εικόνα της Παναγίας Σουμελά "ήρθε' εκείνη σε μένα μέσω της εμπνευσμένης πρόσκλησης του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα και έτσι τη προσκύνησα στον Ιερό ναό της Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, όπου και εκτίθεται.
Στεκόταν εκεί, επιβλητική στη παντοκρατορία της,αχνοφώτιστη από τα βιτρό των παραθύρων του ναού, στα οποία έπεφτε ο ήλιος και το γράφω γιατί ίσως πολλοί να μην το γνωρίζουν ότι θα φύγει τη Κυριακή για να επιστρέψει και πάλι στο δικό της "Οίκο" αφού θα έχει συνεορτάσει με όλους μας τον πολιούχο μας Αγιο Δημήτριο..
Εγώ οφείλω να συγχαρώ από καρδιάς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, που την έφερε κοντά μας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της ομώνυμης Ιεράς Μητρόπολης και έδωσε την δυνατότητα στη πόλη της Θεσσαλονίκης να έχει κοντά της και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επίσης προσκεκλημένο για την ίδια 40χρονη επέτειο.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου