Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Κρίση στην οικονομία..άνθιση στις βιβλιοπαρουσιάσεις.


      Στήν αρχή το θεώρησα ως ευγενική ανταπόδοση της δικής μου πρόσκλησης για τη παρουσίαση του βιβλίου μου <<Η ΑΠΑΓΩΓΗ>> ενός σύγχρονου θρίλερ.
Η παρουσίαση είχε γίνει στο τέλος Μαίου  κάτω από τη πιο καταρρακτώδη βροχή που γνώρισε η φετινή άνοιξη, με αποτέλεσμα το κοκτέιλ  που ακολούθησε  να το απολαύσουμε ημί-κολυμπώντας στις λιμνούλες που είχαν σχηματιστεί στα μαρμάρινα αλώνια (όχι φυσικά του Διγενή) αλλά του πολύ χαριτωμένου  μπάρ,<<La place mignone>.
Μετά από αρχές Οκτωβρίου και όλο το Νοέμβριο, οι προσκλήσεις για παρουσιάσεις βιβλίων άρχισαν να αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, μέχρι που προχτές Τετάρτη υπήρχαν τρείς παρουσιάσεις , ακριβώς την ίδια ώρα για 3 διαφορετικά βιβλία.
Στο αμφιθέατρο του <<Ανατόλια-Μαλλιάρης>>, ο διπλωμάτης Γιώργος Νικολαίδης παρουσίασε το ιστορικό του μυθιστόρημα <<Τα πορφυρά σανδάλια>> που όπως  μας αφήνει να καταλάβουμε ο τίτλος του, πρόκειται για μια συγκλονιστική μυθιστορία της εποχής του Βυζαντίου.Σας συνιστώ να το απολαύσετε.
Στον <<Ιανό>> παρουσιάστηκε το βιβλίο του Πάνου Θεοδωρίδη, με πρωτογενή ιστορικά άρθρα που έγραψε ειδικά για τον <<Αγγελιοφόρο>> με την αφορμή της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Εξίσου συγκλονιστικά και αυτά γιατί αναφέρονται στη πρόσφατη ιστορία και στη ζωή της πολυαγαπημένης μας  πόλης της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς που το βιβλίο θα βρίσκεται στη πλούσια κυριακατικη έκδοση του <<Α>> μεθαύριο Κυριακή.
Για τη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής δυστυχώς δεν μπορώ να μιλήσω γιατί  δεν παραβρέθηκα,λόγω σύμπτωσης της ώρας.
Σε λίγες μέρες τη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου,στις 7μ.μ. θα παρουσιάσουμε <<Τα δάκρυα του Φθινοπώρου>> της Καίτης Κάστρο, ενός βιβλίου που μιλά με πολύ τρυφερό και ταυτόχρονα δραματουργικό τρόπο, για έναν μεγάλο και ανεκπλήρωτο έρωτα, ανάμεσα σε  <<ήρωες>> που θαρρείς ότι  ξεπηδούν από τις σελίδες του, με σάρκα και οστά. Ένα βιβλίο που προσφέρει στους αναγνώστες του, μια ατόφια ψυχολυτρωτική μέθεξη.
Σας περιμένουμε  στο ξενοδοχείο <<Mediterranean>> αίθουσα ΔΙΑΣ με ελεύθερη είσοδο.  Ακολούθως θα προσφερθεί κοκτέιλ από τη συγγραφέα, στον ίδιο χώρο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου