Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012


Το προσωπάκι της, καθάριο και γλυκύτατο, μαλλιά καλοχτενισμένα, και μόνο τα <<άδεια>> μάτια προδίδουν την αγωνία της.Τελικά θα την <<μισήσουν, ή όχι;>> οι γονείς της, όπως συνέχεια επαναλαμβάνει εξηγώντας, την αποτρόπαια πράξη της.
Το βίντεο, άσπλαχνο στον ρεαλισμό του, τη δείχνει να αναπαριστά,σαν να είναι ξένη τον στραγγαλισμό, του νεογέννητου.Καθισμένη πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας του μπάνιου τους, στην ίδια θέση, όπου κατατρομαγμένη,ολομόναχη και αβοήθητη υπέμενε τους φρικτούς πόνους της γέννας της,4 μέρες πρίν..
Και μετά;
Μετά για να μην τη μισήσουν οι γονείς της, έκανε ότι κάνουν όλα τα παιδιά, όταν προκαλούν μια μεγάλη ζημιά, σπάζοντας ένα κρυστάλλινο ακριβό βάζο, ας πούμε. Προσπαθούν να  κρύψουν τη ζημιά.
Μόνο που στο παλιό βρώμικο κουτί από τα σταράκια της, δεν έκρυψε τα συντρίμια ενός βάζου, αλλά τα συντρίμια μιας ζωούλας, που της έμελλε να πάρει μία και μοναδική ανάσα, πρίν τα χέρια αυτής που τη γέννησε σφικτούν με τόσο αποτρόπαια δύναμη στο μικροσκοπικό λαιμό του βρέφους.
Και μετά;
Μετά σαν παιδί που είναι και η ίδια, ηρέμησε ελπίζοντας ότι δεν θα τη μισήσουν οι γονείς της και <<ξέχασε>> τη ζημιά, μέσα στη ντουλάπα της, μέχρι που η φρικιαστική μυρωδιά της σήψης,πρόδωσε την αλήθεια, στη μητέρα της.....
Και αναρωτιέμαι, ποιός φταίει περισσότερο για αυτή  τη τραγωδία; Μα όλοι μας. Ακόμα και η φύση, που για το απρόσεχτο σέξ δύο παιδιών, τιμωρεί μόνο το ένα,τόσο πολύ άσπλαχνα, όσο άσπλαχνο  στάθηκε και το παιδί-μάνα-φόνισσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου