Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012


    << Γυρεύοντας τον Παρασκευά>> αυτοβιογραφία, του Σεραφείμ  Δεδεογλου


Μπορείς να <<αιχμαλωτίσεις>> μια εξαιρετικά συναρπαστική πορεία ζωής στις σελίδες ενός βιβλίου, έστω κι΄αν αυτές ξεπερνούν τις 430, έστω κι αν έχεις αφιερώσει ολόψυχα 1600 ώρες συγγραφής των αναμνήσεων της ζωής σου, παράλληλα με τη κανονική σου δουλιά;
Μπορείς αν είσαι ο Σεραφείμ Δεδέογλου.
Μπορείς να δηλώνεις ευθαρσώς στο πρόλογο του βιβλίου σου, ότι τα γραφόμενα σου είναι αλήθεια κατα 95% και το υπόλοιπο ελάχιστο 5% είναι όπως χαρακτηριστικά αποκαλείς το <<κερασάκι στη τούρτα>>;
Μπορείς το  ξαναγράφω αν είσαι ο Σεραφείμ Δεδέογλου. 
Ο γνωστός μεγαλοξενοδόχος και βιομήχανος με τη μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια, που έζησε όμως πολλά χρόνια από  τη νεανική ζωή του σαν ένα απίστευτο <<παιδί της πιάτσας>> Βίωσε καταστάσεις και ιστορίες που δυσκολεύεσαι να τις πιστέψεις,όταν τις διαβάζεις αν και φαίνονται, πόσο ειλικρινείς είναι.
Μπορείς να τολμήσεις να ονομάσεις το βιβλίο της ζωής σου, με το όνομα ενός ιδεατού
<< ευεργέτη>> σου, που σού πρόσφερε σε μια πολύ δύσκολη νύχτα  στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, τη δροσιά  που τόσο αναζητούσες, διψασμένος από το κάψιμο του πυρετού. Μια δροσιά που ξεχύθηκε μέσα σου, από τους υπέροχους χυμούς ενός ζουμερού φρούτου-πορτοκάλι αν θυμάμαι καλά.
Και αυτό το τονίζω, όχι γιατί δεν θυμάμαι καλά, τουναντίον μάλιστα, αλλά γιατί την αυτοβιογραφία του Σεραφείμ Δεδέογλου, άρχισα να τη διαβάζω, αμέσως αφού μας την πρόσφερε μεγάθυμα και με αφιλοκέρδεια, μετά τη παρουσίαση της και τη τέλειωσα συνεπαρμένη από τη  διήγηση μιας ζωής πιό συγκλονιστικής από το πιό περιπετειώδες βιβλίο, προχωρημένα χαράματα.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι μόνον η αληθινή ζωή μπορεί να δημιουργήσει και να<<γράψει>> τις πιο ενδιαφέρουσες και  τις πιό απίστευτες ιστορίες.
Και η ζωή του  αυτοβιογραφούμενου, είχε όλα  τα εχέγγυα, όλο το δυναμισμό, της αληθινής και όχι μυθιστορηματικής περιπέτειας.
Ένα απλό <<συγχαρητήρια>> δεν είναι αρκετό.
 Ίσως μια προτροπή πρός όλους να διαβάσουν το βιβλίο σαν πολύτιμο <<μάθημα ζωής>> για το τί μπορεί να καταφέρει η θέληση, η διορατικότητα και πάνω από όλα η συνεχής ακάματη εργασία ίσως, το ξαναλέω, να είναι πιό αρμόζουσα ιδιαίτερα σ΄αυτή τη περίπτωση που το βιβλίο προσφέρεται δωρεάν.
Πληροφορίες στα ξενοδοχεία <<Mediterranean Palace>> - <<Grand Palace Hotel>>.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου