Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

 
Δύο Πρόεδροι Δημοκρατίας,
 Βραζιλίας και Αργεντινής
     στη Λατινική Αμερική.

Αριστερά, η Ντίλμα Ρουσσέφ εξελέγει Πρόεδρος Βραζιλίας

Δεξιά η Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ
                          που εξελέγει, Πρόεδρος Αργεντινής.

Για την πανέμορφη και σκερτσόζα Πρωθυπουργό Ταυλάνδης , την Τζινγκλούγκ Σιναουάτ ρα, αφιέρωσα ολόκληρο σημείωμα πρίν λίγες μέρες, καθως το φλέρτ της με τον Ομπάμα  είχε γίνει διεθνές θέμα, σε όλα τα ξένα ΜΜΕ.
Θα μου πείτε, οι πρωθυπουργίνες απαγορεύεται να φλερτάρουν;
Ειλικρινά δεν ξέρω, την απάντηση, στο ερώτημα, αυτό.

Αλλά και για την Πάρκ Γκέουν-χίε, τη νέα πρόεδρο της Νότιας Κορέας, έχω γράψει εκτενώς, τη περίεργη ιστορία της, αφού είναι η κόρη του δολοφονημένου δικτάτορα της ίδιας χώρας, που τώρα εξελέγει απολύτως δημοκρατικά.

Και βεβαια για τη δεσπόζουσα μορφή της Καγκελαρίου της Γερμανίας, δεν χρειάζονται ούτε συστάσεις, ούτε φωτό, την ίδια και τη κ. Λαγκάρντ, τις βλέπουμε στη τηλεόραση, κάθε μέρα, κάθε ώρα και σε κάθε εκπομπή, σχετική ή άσχετη, με τις ίδιες.

Θα τελειώσω αυτή την αναφορά, σε γυναικείες προσωπικότητες
 προεξάρχουσες πολιτικών κομμάτων ή κυβερνήσεων,με κάτι σχετικό ή ίσως άσχετο.
Πολλοί εδώ και χρόνια μου ζητούν την αποψή μου, ως δημοσιογράφου, για τη γιορτή της <<Ημέρας της Γυναίκας>> καθώς πολλές ομόφυλες μου, τη θεωρούν υποτιμητική.
Δεν συμφωνώ.
Όλοι και όλες μας , έχουμε ένα  βαφτιστικό όνομα, που γιορτάζει μία φορά το χρόνο, με τη γιορτή του συνώνυμου αγίου ή αγίας, κανένας μας δεν θεωρεί υποτιμητικό να γιορτάζουμε την ονομαστική μας γιορτή, επίσης μία φορά το χρόνο, το αντίθετο θα έλεγα. 
Γιατί να το θεωρούμε λοιπόν, υποτιμητικό, όταν μία φορά το χρόνο, γιορτάζουν όλες οι γυναίκες μαζί (κοιτάξτε το σημερινό και τόσο χαρακτηριστικό αλλά και πετυχημένο Doodle  της Google, και θα καταλάβετε τι εννοώ).
Θα μου πείτε τότε, γιατί δεν υπάρχει και η αντίστοιχη γιορτή του άνδρα;
Ε!!!  αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορέσει να γίνει, πρίν επιτευχθεί η αναζητούμενη ισοτιμία ανάμεσα στα δύο φύλα, του ανθρώπινου γένους, μαύρου, άσπρου, κίτρινου ή κόκκινου ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας του, αλλά το ίδιο ανθρώπινο, σε όλες τις κατηγορίες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου