Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ενα Νόμπελ Ειρήνης, χαμογελά στην Μαλάλα,ανταμείβοντας το θάρρος της, να νικήσει μετά από μήνες θεραπείας, τις τρείς σφαίρες  στο κεφάλι της που της έριξαν οι Ταλιμπάν  τιμωρώντας την, επειδή τόλμησε να μιλήσει για το δικαίωμα να μορφώνονται και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν, τη κοινή πατρίδα και των δύο τους..

Αυτό το όμορφο νεανικό χαμόγελο, αποτελεί νομίζω, το πιό ωραίο και το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τις γυναίκες όλου του κόσμου, για την παγκόσμια γιορτή της <<Ημέρας της γυναίκας>> που  θα έχουμε σε λίγες μέρες, στις 8 του Μάρτη.

Η όμορφη έφηβη (μόλις 13 ετών) Μαλάλα, ευτυχώς κέρδισε και στους δύο αγώνες  της, και στον αγώνα για να μείνει ζωντανή και στον αγώνα για να μπορούν οι μικρές Αφγανές να μορφωθούν. 
Οι Ταλιμπάν και οι άλλες οπισθοδρομικές δυνάμεις της πατρίδας, ευτυχώς απέτυχαν, να έπιβάλουν τον εκφοβισμό αντί της προόδου.

Μακάρι να υπάρξουν χιλιάδες θαρραλέες Μαλάλες στο κόσμο, μακάρι να μην δεχτούν ποτέ σφαίρες για τα πιστεύω τους.

Υ.Γ.
Γκρίνια, στη γκρίνια, κάτι θα καταφέρω, στο τέλος.
Μήπως θυμάστε τη γκρίνια μου, επειδή το κομπιούτερ του αυριανού ψηφιακού μας σπιτιού, δεν θα βάζει και δεν θα βγάζει τα ρούχα από το πλυντήριο, μόνο του;
Λοιπόν στο πλυντήριο δεν φτάσαμε, αλλά καφέ θα μας κάνει το κομπιούτερ μόνο του, αν αγοράσουμε μια ειδική καφετιέρα, που θα συνδέεται μαζί του.
Ηθικόν δίδαγμα. Καλή είναι και η γκρίνια, φέρνει αποτέλεσμα..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου