Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Θα μου πείτε τι σχέση έχει η εικόνα από το βιβλίο του     Λιούις Κάρολλ,(ψευδώνυμο) του Τσάρλς Ντόγκσον,με τη καφτή σημερινή ελληνική πραγματικότητα που ζούμε;      Θα απαντήσω αμέσως. Έχει ελέω χιούμορ; του Θόδωρου Πάγκαλου, που παρομοίασε δημόσια τον πρόεδρο του Πασόκ, με τη γάτα του Τζεζάιρ, που δυστυχώς στο σκίτσο βλέπουμε μόνο τη πλάτη της αλλά που δήλωνε στις ερωτήσεις της Αλίκης του βιβλίου, ότι όλοι,και της ιδίας συμπεριλαμβανομένης είναι. τρελλοί, ή μάλλον θεότρελλοι, αφού τους βρήκε να κατοικούν στην Χώρα των Θαυμάτων .
 
 
Ομολογώ ότι ο π. αντιπρόεδρος και δηλώσας τα ανωτέρω και επί πλέον και άλλα πολλά σήμερα για το συνέδριο του κόμματος του στο οποίο, βέβαια και παρόλες τις φαρμακερές κριτικές του, εξακολουθεί να ανήκει, έχει κουράγιο να λέει όχι τα σωστά ( μη τρελλαθούμε εμείς τώρα) αλλά εκείνα που εκείνος πιστεύει ως σωστά, χωρίς περικοκλάδες πολιτικάντικες, του στύλ άλλα λέω, άλλα εννοώ και άν είστε έξυπνοι θα με <<πιάσετε>>.
 
Εκείνος είναι σίγουρα έξυπνος και ατακαδόρος, αφού η ατάκα του <μαζί τα φάγαμε> έχει μείνει ιστορική.
Διερωτώμαι όμως εγώ, που δεν ανήκω σ΄αυτή τη παράταξη, άν εκείνος που εξακολουθεί να ανήκει εκεί, γιατί βάλθηκε να τη πυροβολεί, με κάθε τρόπο και σε κάθε στιγμή;
'Ισως η μόνη απάντηση να είναι η λαική τώρα ατάκα
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου