Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Βραβεύσεις επτά γυναικών για το μεγάλο εθελοντικό τους έργο
     και του ιδρύματος <<Ευαγγελιστής  Μάρκος>> στη Θέρμη

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, μία ωραία και συγκινητική τελετή, επιβράβευσης άξιων γυναικών που πρόσφεραν πάρα πολλά, επί δεκαετίες στους διάφορους τομείς της  κοινωνίας της Θεσσαλονίκης,με το πολυετές έργο τους πάντοτε σε εθελοντική βάση.
Βραβεύτηκαν οι πρώην πρόεδροι, του <<Ασύλου παιδιού>> Λίγεια Ζαχαριάδου,της <<Μέριμνας παιδιού>> Αικατερίνη Βαρέλλα, του ορφανοτροφείου θηλέων <<Μέγας Αλέξανδρος>> Αλίκη Διαμαντή, της <<Μέριμνας  Ποντίων κυριών>> Μαίρη Στεργιάδου και του ορφανοτροφείου θηλέων<<Μέλισσα>>, Κλέας Παπαναγιώτου.
Επίσης το ίδρυμα προστασίας για τις άγαμες και κακοποιημένες μέλλουσες μητέρες, <<Ευαγγελιστής Μάρκος>>, στη Θέρμη.

Δύο ακόμα από τις βραβευθείσες σήμερα, συνεχίζουν να προσφέρουν και στις μέρες μας,καθημερινό έργο, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ολοκληρωτική αφοσίωση στον εθελοντισμό, αλλά και στην ανθρώπινη φιλαλληλία.
Πρόκειται για  κυρίες, Λευκοθέα Μάτη, που πρόσφερε γενναιόδωρα την οικονομική δυνατότητα στον σύλλογο <<Αμυμώνη>> για παιδάκια  ΑΜΕΑ κάθε κατηγορίας,χορηγώντας τους,το ποσό που χρειαζόταν για την ανέγερση ενος  4όροφου κτιρίου, όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίας ιατρικής βοήθειας του συλλόγου, πρός τα μέλη του.

Η δεύτερη είναι η ιδρύτρια και εκλεγμένη πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων των καρκινοπαθών παιδιών <<ΣΤΟΡΓΗ>> Τίμη Μπακατσέλου, που ολοκληρώνει μαζί με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αλλά κυρίως μαζί με την αμέριστη αγάπη και υποστήριξη των μελών και των φίλων της<< ΣΤΟΡΓΗΣ>> τη δεύτερη μεγάλη κοινωνική της προσφορά, που είναι ένα επίσης 4όροφο κτίριο, όπου θα στεγαστεί  ο Ξενώνας Φιλοξενίας,για τα καρκινοπαθή παιδάκια και τους συνοδούς  τους, όταν έρχονται για θεραπεία στή Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στην Αυτόνομη Αιματολογική μονάδα  μεταμόσχευσης μυελού των οστών,<<ΣΤΟΡΓΗ>> στο νοσοκομείο Παπανικολάου, που αποτελεί και το πρώτο μεγάλο ιατρικο-κοινωνικό έργο της <<ΣΤΟΡΓΗΣ>>.Πρόκειται για ένα κτίριο, 4.500 τ.μ. το οποίο  ανεγέρθει και εξοπλίσθηκε ιατρικά και νοσοκομειακά, αποκλειστικά με δαπάνες του συλλόγου και χωρίς καμία κρατική ή ευρωπαϊκή επιχορήγηση, όπως βέβαια γίνεται, τώρα και με τον Ξενώνα Φιλοξενίας.
Δίκαια η <<ΣΤΟΡΓΗ>> βραβεύτηκε με το μεγάλο Βραβείο Ηθικής Τάξης από την Ακαδημία Αθηνών.

Πρωτεργάτης της εκδήλωσης μαζί με τα μέλη του δ.σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών, ο πρόεδρος της, Θόδωρος Δαρδαβέσης, α.καθηγητής ιατρικής ΑΠΘ. Για τη πολύπλευρη και πολυπρισματική δράση της Αδελφότητας, θα αναφερθούμε αναλυτικά σε προσεχές σημείωμα.

Σήμερα αξίζει στους αποδίδοντες τη πρέπουσα ηθική επιβράβευση αλλά και στις βραβευθείσες ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης μαζί με το πιό θερμό χειροκρότημα μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου