Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013


Καλή χρονιά αγαπητοί μου φίλοι, ευχές από καρδιάς από την ηλιόλουστη και χαμογελαστή λόγω καιρού  Θεσσαλονίκη μας,  

Πάει ο παλιός ο χρόνος ..ας γιορτάσουμε παιδιά...

Ε λοιπόν σύμπασα η ανθρωπότητα, στις πληθυσμιακά
τεράστιες μητροπόλεις της υφηλίου τουλάχιστον, από Σίδνεϋ και  Σανγκάη μέχρι Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Ρίο  γιόρτασαν με ατέλειωτα αστραφτερα πυροτεχνήματα (εκτός Παρισίων) 
και χιλιάδες κόσμου που χόρευε και διασκέδαζε
σε ενα ξέφρενο γιγαντιαίο  παγκόσμιο  <<street party>>
την έλευση του 2013, πού μάλλον θα σηματοδοτούσε και τη πρώτη χρονιά ενός νέου ημερολογίου των Μάγιας,αφού το προηγούμενο τους, όπως είναι πασίγνωστο πλέον, σταματούσε το 2012.
Κατάφεραν πάντως και τρόμαξαν αρκετούς εύπιστους ενώ πρόσφεραν και πεδίο δράσης μέγιστο, σε πονηρούς κολπαδόρους, με τις προφητείες τους, κι΄ας ήρθαν αυτές 2000 χρόνια αργότερα από τότε που είχαν χαραχτεί στα πετρινα ημερολόγια τους. Όλα αυτά όμως είναι ευτυχώς παρελθόν.
Σήμερα γυρίζουμε ολοταχώς στα χαρούμενα και ευχάριστα γεγονότα, όπως ο μεγάλος χορός στα ανάκτορα της Βιέννης, που γέμισε από νέα ζευγάρια, (οι περισσότεροι τουρίστες) που φορώντας  μακριές αέρινες πάνλευκες τουαλέτες οι γυναίκες και φράκο οι άνδρες στροβιλλίστηκαν όλο το βράδυ στους μελωδικότατους ήχους των βιεννέζικων βάλς, στην απαστράπτουσα και μεγαλοπρεπή  Αίθουσα  Χορού του παλατιού.
Έζησαν το όνειρο έστω και για μια βραδιά,μια βραδιά που θα τους συνοδεύει σαν γοητευτική ανάμνηση σε όλη τους τη μετέπειτα ζωή.
Στα δικά μας τώρα, σκούρα τα πράγματα για τις κυρίες αλλά και πολλούς κυρίους που επιδιδόταν στο ευγενές σπόρ της απόκρυψης της αληθινής τους ηλικίας. Τώρα αντί να κόβουν θα προσθέτουν χρόνια, αφού <<ανέβηκαν>> τα όρια για την  απόκτηση της περιπόθητης πλέον σύνταξης και εφάπαξ.
Ε καλά, αν όσα έκρυβαν τόσο καιρό τα προσθέσουν τώρα θα έχουν όχι απλά περάσει άνετα το επιθυμητό όριο αλλά ίσως πολλοί  θα του <<ρίχνουν>> και μια δεκαετία επιπλέον.
Γι΄αυτό συμβουλεύω και τις νέες γενιές, πάντα στα κρυφά
να κρατούν,  <<καβάντσα>> μερικά χρόνια,από την ηλικία τους για να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα , όπου χρειαστεί.
Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.

Καλή και ευτυχισμένη χρονιά, πολλές και ειλικρινείς οι ευχές μου σε όλους σας και μακάρι να πραγματοποιηθούν όσα ο καθένας μας επιθυμεί. .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου