Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Εορτολόγιο  της Τετάρτης 2ας Ιανουαρίου 2013
Πάπα  Σιλβέστρου εκ Ρώμης.
Πατριάρχου Κοσμά εκ Κωνσταντινουπόλεως
Θεαγένους  ιερομάρτυρος

Εορτάζουν επίσης:
Πίεση η μεγίστη  εκ χοληστερίνης
Ζάχαρον το επίφοβον εκ  τριγλυκεριδίων

Αχ τι να πω και τι να γράψω, στ΄αλήθεια δεν ξέρω. Πάνω που  διάβαζα το δεύτερον κατά σειρά εορτολόγιο,που παραθέτω και σε σας προς γνώση και συμμόρφωση όλων και το οποίο το γιορτάζουμε πολλοί από μας με μαύρη στεναχώρια αν δεν βγούνε καλές οι ιατρικές εξετάσεις μας, νάτο το Ίντερνετ, που πάει να φέρει τα πάνω κάτω με τα αποτελέσματα των νέων επιστημονικών ερευνών για τη παχυσαρκία που δημοσιεύει σήμερα.
Ποιά είναι αυτά;
Αυτά που  διακηρύσσουν ότι λίγα κιλά παραπάνω από τη σαγηνευτικά αδύνατη σιλουέτα που όλες ονειρευόμαστε, κάνουν ΚΑΛΟ στην υγεία, τα πολλά κιλά βλάπτουν.
Και ερωτώ εγώ η ελπίζουσα, αφελώς ακόμα σε θαύματα.
Δηλαδή πόσα είναι ακριβώς αυτά τα περίφημα <<λίγα>> παραπάνω κιλά. Πέντε, δέκα, περισσότερα ή λιγότερα;
Και το σπουδαιότερο σε ποιά ζυγαριά;
Επειδή εγώ έχω μια παμπάλαιη πλην πολύ αγαπημένη ζυγαριά (κατ΄οίκον,) που λένε που επειδή δεν τη πετώ μου ανταποδίδει τη καλοσύνη μου, με μια μέτρηση κιλών, θα την έλεγα κάπως επιεική αλλά όχι πλασματική , αυτό το εγγυώμαι.
Είναι όμως και κάτι άλλες ψηφιακές απαίσιες ζυγαριές, που αν κάνει και ανέβεις σε <<δαγκώνουν>>, μετά μανίας με τα κιλά που δείχνουν, τόσο που όταν κατέβεις αντί για αριθμό κιλών βλέπεις μπροστά σου, μέρα μεσημέρι, τις  πανέμορφες ουράνιες Τεταρτίδες,δηλαδή τα Πεφταστέρια, όπως όλοι τις ξέρουμε και τις οποίες, ενημερωτικά σας πληροφορώ ότι θα μπορούμε να βλέπουμε να λάμπουν στον ουρανό κάθε βράδυ όπως πέφτουν πρός τη γή, από χτες μέχρι και το Σάββατο  5 Ιανουαρίου.

Γι΄αυτό σου λέω πάμε, πάμε να φύγουμε από τα ινστιτούτα αδυνατίσματος και να πεισθούμε από τα θέσφατα του Ιντερνετ, που πρίν λεγόταν Άρπανετ.
Αχ τι ταιριαχτό με το <<άρπα>> της φορολογίας.
Αλλού όμως διάβασα ότι ο πρόγονος αυτός λεγόταν Άστρανετ επίσης πολύ ταιριαχτό με τόσα αστέρια που αστραποβολούν και θαμπώνουν το μυαλό μου,ασταμάτητα με αυτή την ιστορία της μονίμως  επαναλαμβανόμενης απόφασης<< πρέπει να κάνω δίαιτα>>.
Μόνη μου ελπίδα για να κατέβω στα πενήντα κιλά, το μνημόνιο και αυστηρή δίαιτα  σε όλα που θα μας επιβάλλει στα σίγουρα, όπως λένε όσοι το διάβασαν.
Άντε και του χρόνου τέτοια μέρα, να γιορτάσουμε  των Αποστεομένων και πολύ αδυνάτων Οσιομάρτυρων εκ του Μνημονίου του Τρίτου , όπου βέβαια οσιομάρτυρες θα είμαστε εμείς. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου