Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Νάτος και ο <<Τσομπάνης-Chobani>> που έγινε
μεγαλοπρεπέστερος του Σουλεϊμάν και δυστυχώς
                     έφαγε την ΦΑΓΕ, στις ΗΠΑ.

Και μετά λένε και γράφουν ότι το περίφημο,γνωστό αλλά και χιλιομασημένο κλισε  του <<American dream>> είναι μόνο μία άδεια έκφραση πλέον και δεν αντιστοιχεί καθόλου με την  πραγματικότητα.
Κι΄όμως ο κ. Χάμντι Ουλουκάγια, εκ Τουρκίας, που πήγε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει,διοίκηση επιχειρήσεων, μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο της Άγκυρας,μπορεί να μην πήρε το πτυχίο του στο μεταπτυχιακό που είχε διαλέξει να παρακολουθήσει πήρε όμως κάτι πολύ πιο σπουδαίο.
Τι είναι αυτό;
Είναι το τεράστιο 49% στις πωλήσεις του είδους γιαουρτιού , που εμείς ονομάζουμε στραγγιστό αλλά εις τας Αμέρικας πωλείται με την επωνυμία <<ελληνικό>> , ενώ η μάρκα του λέγεται Τσομπάνης-<<Chobani>> και το οποίο εκτόπισε δηλαδή επί το λαικότερον <<έφαγε>> τις πωλήσεις του αντίστοιχου γιαουρτιού της ΦΑΓΕ, που περιορίστηκε  σε ένα μετριοπαθές 14%.
Το ίδιο και στην Αγγλία αλλά εκεί η ελληνική εταιρεία έχει κερδίσει καταρχήν το πρώτο δικαστήριο για να πετύχει να άρει την επωνυμία <<ελληνικό>> από ένα προϊόν που είναι απλώς απομίμηση, (έστω και εξαιρετική, αλλά πάντα απομίμηση) ενός ελληνικού είδους γαλακτοκομίας.
Τα αποτελέσματα θα τα μάθουμε στη δίκη που θα γίνει τον προσεχή Φεβρουάριο, μέχρι τότε ο τσομπάνης θα αυξάνει την περιουσία του ιδιοκτήτη του, που ήδη ανέρχεται στο σεβαστό ποσό του 1,1 δις δολαρίων και θα αποδεικνύει ότι το  American dream,ζει και βασιλεύει, για όσους αρπάζουν τις ευκαιρίες όπως έκανε ο <<Τσομπάνης>> όταν αγόρασε  ένα παλιό εργοστάσιο παρασκευής γιαουρτιού στο Νιού Μπερλίν, που η μια γνωστή πολυεθνική  εταιρεία πουλούσε σε εξευτελιστική τιμή.
Και έτσι κατάφερε να γίνει και τυροκόμος αρχικά αλλά και ο μεγαλύτερος γιαουρτάς της Αμερικής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου