Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Καταφρονεμένη και ΜΗ αδειοδοτημένη

Μικρή πονεμένη και δακρυβρεχτη περίληψη της νέας μου  πονεμένης και δακρυβρεχτης μυθιστορίας με τιτλο  <<ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ>>

Σημ. Κάθε ομοιότητα με τις ταινίες στύλ Μάρθα Βούρτση, είναι γεγονός.

Ηταν κάποτε μία νεαρή Καλόγρια που λόγω νεαρής ηλικίας  και χάριν αστεισμού τη φώναζαν κάποιες φορές και καλογρίτσα ενώ την έλεγαν Βλαδιμίρνα 
Η εν λόγω  καλόγρια είχε ως προστάτες τους Οσιους Νικόλαος εκ Παππαδοκίας και Αλέξιο εκ Τσιπρούπολεως.
Παράπονο δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ από τους δύο προστάτες της γιατί εδώ και 2 χρόνια που τη προστατευαν της είχαν αυξήσει το παγκάρι από 10 σε 100 τάλαντα σε ένα μόνο από τα πολλά παγκάρια που είχε ιδρύσει για να μπορεί να αγοράζει άνετα και μπόλικο λιβάνι για να τους λιβανίζει πρωί και βράδυ, ενιοτε και μεσημέρι και, απόγευμα στον εσπερινό.

Μέχρι που ηρθε η αποφράς εκείνη μέρα που ζήτησε ως ευλαβής χριστιανή να πάρει και η ίδια άδεια για να κάνει ένα μεγάλο πανηγυρι και η δική της μονή, κατά το οποίο όλες οι αγρυπνίες και τα ευχέλαια θα ψαλλόταν υπέρ  υγείας και γαλαντομίας των δύο Οσίων που τη προστάτευαν.
Και τότε
(εδώ αρχίζει το δακρύβρεχτο και πονεμένο δράμα της εγκατάλειψης της και ετοιμάστε μαντήλια)

Κάποιοι καλόγεροί από άλλα πιό παλιά στο κουρμπέτι μοναστήρια, άρχισαν να διαδίδουν αισχρά ψεύδη, εναντίον της ότι τάχα κρατούσε τις δωρεές για πάρτη της για να αγοράζει σινιέ ράσα κ.λ.π. κ.λ.π. και δεν έδινε τάλαντο τσακιστό στους εργάτες του μοναστηριου της.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ, το γράφω με λυγμούς, και οι δύο όσιοι προστάτες της την περιφρόνησαν και την άφησαν ταπεινωμένη, ατιμασμένη και καταφρονεμένη και κυρίως ΜΗ αδειοδοτημένη.
Και το χειρότερο σταμάτησαν προς το παρόν τις άφθονες έως τότε δωρεές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου