Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μπορεί και οι ειδήσεις για τις δημοσκοπήσεις σήμερα, να παρουσιάζονται ως Προ-πο, στο στύλ, Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ 2-1, όμως υπάρχουν και άλλα θέματα πολύ πιο σοβαρα ΟΠΩΣ:



Φωτό 1.Ο Αλέξης Τσίπρας έξω από το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτων.                       Φωτό 2.Το ουράνιο σώμα που έπεσε  προχτές, στο Ιόνιο (προς το παρόν, ευτυχώς, όχι στα κεφάλια μας αλλά στη θάλασσα)

Τώρα θα μου πείτε ποιος ο συσχετισμός;; Απαντώ αμέσως. Το δεύτερο μας τόριξε ο Θεός άρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το πρώτο θα μας το ρίξει ο Τσίπρας με τη συναίνεση μας όταν ή αν τον εκλέξουμε και θα λέγεται "Παράλληλο νόμισμα" ή  "G(GREECE) notes)                                                                                                                      
 Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου πρόεδρο του Ινστιτούτου Levy στο πρόσφατο συνέδριο του (με υποστηρικτή χορηγό την κομματική "Αυγή"  ) η Ελλάδα  θα μπορεί να κάνει ένα παράλληλο νόμισμα, σαν  ένα είδος διαρκών ομολόγων των 50 ή 100 ευρώ, για να πληρώνουμε τους φόρους μας.
 ΚΟΙΤΑΞΤΕ όμως τι λέει μια αντικειμενική οικονομολογική μελέτη.                            Α) Θα αποτελούσε το πρώτο βήμα εξόδου από το ευρώ.   Β) Η φυγή κεφαλαίων από εδώ προς τα έξω θα ήταν κατακλυσμιαία. Για να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες την εκροή χρημάτων θα  έπρεπε να τεθεί όριο στις αναλήψεις και απαγόρευση εξαγωγής κεφαλαίων.                                     Σε 2-3 εβδομάδες το ευρώ θα κινείτο στη μαύρη αγορά και εμείς θα μέναμε με  εντελώς άχρηστα χαρτιά στα χέρια, που θα λέγονταν G-notes.                  
 Λυπούμαι δεν είναι φανταστικό θρίλερ οικονομικού τρόμου, είναι προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ που αρχικά ξεκίνησε με παρόμοιες δηλώσεις του βουλευτή τους, Γιάννη Δραγασάκη εδώ και καιρό.
 
Βρέ, μπας και είχε δίκιο ο Θ. Πάγκαλος που μας προτρέπει να φύγουμε το ίδιο βράδυ των εκλογών, από την Ελλάδα, αν τυχόν, εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ;;;;  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου