Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Γκόοοοολ-γκόοοοολ..........    είναι πολύ πιθανόν να αντηχεί εφεξής στα παπικά διαμερίσματα στο Βατικανό. Και αυτό καθώς ο νέος Αργεντίνος Πάπας Φραγκίσκος  Α! δηλώνει και αποδεδειγμένα είναι φανατικός του ποδοσφαίρου αφού ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα στα οποία απάντησε , ήταν  εκείνο από τον Ντιέγκο Μαραντόνα.
 
Αλλά αυτό ειναι μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά του. Στην πατρίδα του, ταξίδευε πάντα με λεωφορείο και το ίδιο έκανε και προχτές όταν μπήκε στο πούλμαν μαζί με τους άλλους καρδινάλιους και όχι στη τεράστια  επίσημη παπική λιμουζίνα.
Αμ΄το άλλο τι σας λέει;
Όχι μόνο δεν φόρεσε τη πανάκριβη γούνινη ετόλ, από ερμίνα, που είθισται να φοράνε οι Πάπες, πάνω από τα άσπρα άμφια τους, αλλά πήγε ο ίδιος στο εκκλησιαστικό ξενοδοχείο όπου παρέμενε μέχρι την εκλογή του, για την οποία είπε το εξής αμίμητο, στους καρδινάλιους που τον επέλεξαν<<Καλά να πάθετε, αφού με εκλέξατε>> αλλά επέμενε και πλήρωσε από τα δικά του λεφτά τον λογαριασμό για τις μέρες που έμενε.
Συμβολική χειρονομία βέβαια , αφού κάποιος από τους υπαλλήλους του Βατικανού, είπε,<<το ξενοδοχείο ανήκει στην εκκλησία και τώρα ο ίδιος είναι η εκκλησία>>
Εγώ πάντως εύχομια, η <<φουγκάτα μπιάνκα>> δηλαδή ο λευκός καπνός που ανήγγειλε το πασίγνωστο <<Habemus Papam>> να χρωματίσει και τόν υπόλοιπο βίο του, στη καρέκλα του <<Μεγάλου Ψαρά>> όπως ονομάζει το Βατικανό τον Άγιο Πέτρο, γιατί ο επονείδιστος κατακόκκινος τόμος με τα μεγάλα σκάνδαλα παιδεραστίας και χρηματικής διαφθοράς καθολικών κληρικών που περνά τώρα στα χέρια του από τον προκάτοχο του, θέλει ανελέητο ξεκαθάρισμα  και 'αμεσες καθαιρέσεις των υπολόγων αλλά και περίθαλψη των αθώων θυμάτων τους.    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου