Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο πολυδιαβασμένος, (υποτίθεται)πανεπιστημιακός δάσκαλος (και πάλι υποτίθεται) που 1074 χρόνια μετά το 1139, ζήλωσε τις μαλαχίες του Αγίου Μαλαχία και κάνει δηλώσεις, που άν δεν φέρουν το τέλος του κόσμου, κινδυνεύουν να φέρουν άμεσα, το τέλος της κυβέρνησης.
 
Μου θυμίζει, όπως και σε πολλούς άλλους τις περίφημες απόψεις της Μαρίας Αντουανέτας, που και εκείνη κουνώντας τα καλοχτενισμένα γκρίζα μαλιά της, (όπως και τα δικά του)  προέτρεπε τον λαό της,με ειλικρινή συμπόνια αν δεν έχει ψωμί, να αρκεστεί να τρώει το ταπεινότατο παντεσπάνι που σέρβιραν και στην ίδια..
Το θέμα είναι ότι το καλοχτενισμένο κεφάλι της δεν έμεινε και πολύ στους ώμους της όταν ξέσπασε σαν ασυγκράτητο τσουνάμι ή οργή του λαού της..
Τώρα βέβαια δεν είναι 1789 ούτε έχουμε  ξανά ,τη Γαλλική επανάσταση, για αυτό προτείνω μια <<καρατόμηση>> , όχι βέβαια του ίδιου, αλλά των τριών μισθών που παίρνει,και οι οποίοι του δίνουν το φανταστικό για τις μέρες μας ποσό, των 6.000 ευρώ ΜΗΝΙΑΙΩΣ.
Ας καρατομήσουν, τους τρείς μισθούς, για τρείς μήνες στο ύψος του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ το μήνα, που του φαίνεται πολύ υψηλός και ας τον αφήσουν να ζήσει με αυτό το ποσό,έστω και για δύο μήνες μόνον και όχι για όλη του τη ζωή, χωρίς να του επιτρέπουν, βέβαια να πάρει ούτε ένα ευρώ, απο τις παχυλές όπως φαντάζομαι καταθέσεις του.
Να δούμε τότε άν θα του φανεί και πάλι υψηλός ο κατώτατος μισθός.
Υποπτεύομαι πως όχι.
Εγω πάντως για δύο πράγματα αναρωτιέμαι.
1ον. Πόσο μεγάλο εικόνισμα θα του κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ που με μία δήλωση του και μόνον όχι απλώς ισοφάρησε αλλά σχεδόν  <<έσβησε>> το Καρντακ από τα Ίμια του Θεοδωρίδη τους.
 
2ον.   Και πιό σημαντικό. Όταν ο κάθε υπουργός διορίζει τον γ.γραμματέα του υπουργείου του, δεν μπορεί να σπαταλήσει ούτε ΜΙΑ ταπεινότατη ώρα για να μάθει τι πρεσβεύει, ο μέλλων συνεργάτης του για τόσο καίρια και σημαντικά ζητήματα;
 
Έλεος πιά, περίσεψε η αμέλεια και η προχειρότητα σ΄αυτή την παντέρμη Ελλάδα, των συσσιτίων και της πανστρατιάς των ανέργων.
Ας μήν ξεχνούν ούτε οι κυβερνώντες , ούτε εμείς ότι η ιστορία μας διδάσκει πώς στην υπομονή του λαού υπάρχουν όρια, που αν τα ξεπεράσεις,θα το πληρώσεις άσχημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου