Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Θυμάμαι ολοζώντανα και ας έχουν περάσει αρκετά χρόνια,τις στιγμές που ο Θεοφιλέστατος Μητροπολίτης Δημήτριος και η Ζωή Δανιηλίδου, μας ανέπτυσαν το όραμα τους για τη δημιουργία μιας ζεστής "αγκαλιάς" για κακοποιημένα ανήλικα παιδάκια

Μας έδειχναν ενώ περιέγραφαν το όνειρο τους και μια βραχώδη κακοτράχαλή κορφή σε ένα σημείο στο Φίλυρο και ονειρευόταν  ΕΚΕΙ να κτισθεί το Ελληνικό Παιδικό χωριό.
Βέβαια όλοι εμείς οι άλλοι εκτός των δύο εμπνευσμένων πρωτεργατών του Χωριού, κρύβαμε κάποιο σκεπτικισμό μέσα μας, αναρωτώμενοι σιωπηλά, αν ένα τόσο μεγαλεπήβολο σχέδιο μπορούσε να γίνει από την ιδιωτική πρωτοβουλία που θα στηριζόταν στον οβολό όλων μας και μόνον.
ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ
Και το Ελληνικό Παιδικό Χωριό ανθεί και θάλλει και απλώνει ρίζες και κλαδιά για να προστατεύσει όλο και περισσότερα παιδάκια από τη κακοποίηση, και την αβάσταχτη ψυχική και συναισθηματική φτώχεια  της ορφάνιας και της ενδοοικογενειακής βίας.
Για το λόγο αυτό προβάλλω με απόλυτη ικανοποίηση τη δωρεά της εταιρίας Signature Flight Support.
Η πρόεδρος Ζωή Δανιηλίδου και οι δωρητές Απόστολος Αμεράνης, διευθυντής της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και Ιωάννης-Ανδρέας Στεργιόπουλος Γενικός διευθυντής της Signature Flight Support. στην Ελλάδα  με στελέχη του Παιδικού Χωριού..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου